Biografie

De roots en ziel van een muzikaal hart

Tse Kao (1970) is naast zijn culturele en educatieve werkzaamheden actief als muzikant. Als zanger en gitarist is hij zowel on als off stage actief in verschillende formaties, waarbij de rock ‘n roll, americana, country, punk, en alternative uit zijn muzikale verleden ruimschoots terug te horen zijn.

Momenteel werkt Tse aan een soloproject, Casa De Kao waarbij Tse als zanger/gitarist de roots en ziel van zijn muzikale hart laat horen. Daarnaast speelt hij in NondeSjuSjo,een hommage aan het maffe Amerika en de wereldwijde crises. Samen met multi-instrumentalist Jaap van Keulenen bassist/gitarist Herman Hendriks vormt Tse (zang/gitaar/bas) De Fantasie 3, een rockband voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De afgelopen jaren bestierde Tse samen met Anne-Maarten (Hills) van Heuvelen het Nederlandstalige bluestrio De Blauwe Vingers, met Remco van Rotterdam het Americana/Popduo Dear Jane en was hij gitarist van de garage/punk/rawk ‘n rollbands Fabulous Fords en The Attitudes.

Vanaf dat moment beheerste de rock ‘n roll zijn leven

Op 8 jarige leeftijd stond Tse Kao (1970) voor het eerst al heupwiegend voor de spiegel mee te zingen met een Elvisteepje. Vanaf dat moment beheerste de rock ‘n roll zijn leven. (Al kwam hij daar pas later achter).

Op zijn zestiende werd hij de leadzanger van de schoolband van het Bogerman College in Sneek. Na zijn eindexamen was hij vooral actief als (fifties) rock ‘n roll zanger met verschillende projecten
Na wat omzwervingen in de horeca aan het eind van zijn tienertijd startte hij begin jaren negentig zijn eerste eigen rock ‘n roll cover band ‘Thin Cat Alley’ en leerde gitaar spelen. In 1997 werd deze band met een nieuwe bezetting omgedoopt tot Viva Las Vegas.

Hij ging studeren in Arnhem en werkte bijna tien jaar als operatie-assistent in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis. Daarnaast stond hij wekelijks op de planken, totdat het niet meer te combineren was.

Een fraai staaltje authentiek country en rock ‘n roll werk

Viva Las Vegas werd een bekende band in het rock ‘n rollcircuit en timmerde behoorlijk aan de weg. In 2000 stopte Tse dan ook met zijn werk in het ziekenhuis en stortte zich volledig op de muziek. Naast zijn band, waarvan hij zelf het management deed, werd hij freelance boeker voor een boekingskantoor in Arnhem, wat gelijk het begin van zijn zakelijke carriere als ondernemer was.
In 2001 tekende Viva Las Vegas een deal met het label Rarity Records en bracht een cd uit met een fraai staaltje authentiek country en rock ‘n rollwerk.
Ondertussen ontwikkelde Tse zich steeds meer en meer als muzikant en begon zijn eigen songs te schrijven. In 2002 was het tijd voor een ommekeer in zijn muzikale carriere. Tse stopte met Viva Las Vegas en begon samen met VLV-drummer Rasyif Kremer de bandRedBack.

Americana Top 13 van de VARA radio

RedBack bracht in 2003 het album ‘Love and confusion’ uit dat uiteindelijk op nummer 12 belandde van de Americana Top 13 van de VARA radio. De band speelde in verschillende landelijke en regionale radioprogramma’s en trad zo’n 40 tot 60 keer per jaar op op festivals en podia. Mede dankzij het feit dat Tse zijn eigen boekingskantoor was begonnen begin 2002. Hij bouwde al vrij snel een aardig netwerk op door het boeken van tours voor buitenlandse artiesten in zijn eigen scene: Roots/Americana/Rock ‘n roll.De band ging in 2005 uit elkaar.
Tse liet daarna het zingen even voor wat het was en stortte zich volledig op de (rock)gitaar. Tussen 2004 en 2008 was Tse de gitarist in de bands Perros, Flight195 (alternative) en Indium (indierock).

Tegenwoordig zingt en speelt hij gitaar in bovenstaande bands waarbij de rock ‘n roll, americana, country, punk, en alternative uit zijn muzikale verleden ruimschoots terug te horen zijn.

Comments are closed.