Evenementen

Muzikale producties en (pop)festivals

Wij leveren organisatietalent, know-how en kwaliteit voor de productie van uw evenement. In overleg met u verzorgen we een creatieve invulling, uitstraling en uitvoering van uw evenement, waarbij alles op rolletjes loopt, tot in detail verzorgd.

Wat regelt Kao Productions?
Pre-productie
Programmering en boekingen van artiesten
Techniek/licht
Aankleding/decor
Personeel
Catering
Publiciteit
Ontwerpen en realiseren van promotiemateriaal en website
Productie op lokatie
Postproductie
Financiele afhandeling van de boekingen

Evenementen verzorgd door Kao Productions:

POPRONDE ARNHEM
edities: 2008 en 2015
opdrachtgever: Stichting Popwaarts
website: www.popronde.nl
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden – 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd.

MUZIEK BIJ DE BUREN
edities:2014 en 2015
opdrachtgever:Stichting Muziek Bij De Buren
website:www.muziekbijdeburen.nl
Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Arnhem. Huiskamers door heel Arnhem veranderen in intieme podia en iedereen kan luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

PARK OPEN ARNHEM
edities:2010-2015
opdrachtgever:Stichting Park Open
website:www.parkopen.nl
Park Open organiseert in de zomer elke zondagmiddag gratis toegankelijke (pop)concerten. Ruim twee decennia geleden startte dit zondagse muziekfestijn. Festivallocatie is steevast de Ronde Weide in het Sonsbeekpark in Arnhem. Kao Productions heeft in 2010 het stokje van organisator en initiator Hans van Vrijaldenhoven overgenomen.

PARK OPEN YOUNG TALENT STAGE
edities:2013-2015
opdrachtgever:Stichting Park Open
website:http://www.parkopen.nl/young-talent-stage/
In 2013 organiseert Park Open voor de 2e keer het Young Talent Stage. Jonge talentvolle muzikanten of bands (tot 21 jaar) presenteren zich en spelen zich letterlijk in de kijker op een speciaal ingericht podiumop de Ronde Weide. Tijdens drie voorrondes in het voorseizoen koos een vakjury de 6 winnaars uit 16 deelnemers. De jonge bands, duo’s en singer-songwriters speelden een set van 20 minuten voor het publiek en de jury op het podium vanCafe De Kroeg in Arnhem.

AVENUE LOUNGE @ SONSBEEKWINTERAVENUE
edities:2010
opdrachtgever:Buro Paul Wijtvliet
website:www.avenuelounge.nl
Een speciale wintereditie van de Avenue Lounge in de Witte Villa in Park Sonsbeek in Arnhem. De Avenue Lounge is in de zomer de muzikale huiskamer van de SonsbeekTheaterAvenue. Dit jaar ook in de winter, rond en tijdens de feestdagen de plek om verrast te worden en te genieten van niet alledaagse muzikale acts, dj’s, animatie-theater, art en visuals in een lekkere loungesfeer. De laatste dag van het festival werd afgesloten met een knallend nieuwjaarsfeest.

KLARENDAL LOVES MUSIC
edities:2011
opdrachtgever:Kao Productions i.s.m. Kunstbedrijf Arnhem (Cultuurscout)
website:klarendallovesmusic.hyves.nl/ (niet meer online)
Tijdens wekelijkse workshops is er door Klarendalse jongeren hard gerepeteerd aan een eigen nummer. De jongeren werden begeleid door professionele muziekdocenten en zijn ze de studio ingegaan om hun eigen nummer op te nemen. De CD werd gepresenteerd in Popcentrum Jacobiberg op 14 mei 2011.

AVENUE LOUNGE (SonsbeekTheaterAvenue)
edities:2007/2008/2009/2010/2011
opdrachtgever:Buro Paul Wijtvliet
website:www.avenuelounge.nl
De Avenue Lounge is de muzikale huiskamer van de SonsbeekTheaterAvenue. …De plek om verrast te worden en te genieten van niet alledaagse muzikale acts, dj’s, animatie-theater, art en visuals in een lekkere loungesfeer.

SONSBEEK ACOUSTICS
edities:2010
opdrachtgever:Eigen productie i.s.m. Buro Paul Wijtvliet
website:Youtube Sonsbeek Acoustics

Een serie muzikale (live)videoproducties met Sonsbeek als cinematografische achtergrond met akoestische live optredens van singer-songwriters en akoestische (pop)bands, volledig unplugged terwijl de camera’s draaien.

LUXORLIVE@SONSBEEK LUXORLIVE@CITYCENTER
edities:2006/januari2007/maart 2007/mei 2007
opdrachtgever:St. VIS (Goudvishal)/LuxorLive
website:www.luxorlivecitycenter.nl (niet meer online)
Om het nieuwe poppodium Luxor Live te promoten, dat in 2008 de deuren opende aan het Willemsplein in Arnhem organiseerde de Goudvishal i.s.m. Luxor Live, LuxorLive@CityCenter. Kao Productions verzorgde de productie en een deel van de programmering.

SINGER-SONGWRITERFESTIVAL ARNHEM
edities:2004/2005/2006/2007
opdrachtgever:Eigen productie i.s.m. St. Jacobiberg en Huber Artist Support
website:www.singersongwriter.nl
De SonsbeekTheaterAvenue in Arnhem stond vier jaar lang 1 dag in het teken van de singer-songwriter. Zowel lokaal, regionaal, landelijk als internationaal talent kreeg de kans de diverse podia te bespelen. Namen als Marike Jager, Charlie Dee, Arthur Adam en Pien Feith waren nog beginnend maar en toen al opvallende singer-songwriters… pareltjes in de dop. Het Singer-songwriterfestival Arnhem fungeerde daardoor als springplank om zich in de kijker te spelen als muzikant.
Inmiddels (2010) is het Singersongwriterfestival geevolueerd tot een regionaal reizend festival langs Gelderse podia.

ERNEMZWEET
edities:2006/2007
opdrachtgever:Huis van Puck (voormalige St. Muziek en Cultuur)
website:www.ernemzweet.nl
ErnemZweet is een sinds 2003 jaarlijks terugkerende talentenjacht voor pop/rock bands in de regio Arnhem. ErnemZweet is een initiatief van Huis van Puck i.s.m. Kao Productions en Huber Artist Support

Comments are closed.